صادرات

رییس کل گمرک ایران گفت: در ۱۰ ماهه سال جاری حجم واردات و صادرات کشور به ۷۲ میلیارد دلار رسید و میزان واردات ۶۰۰ میلیون دلار از صادرات پیشی گرفت.

به گزارش «کالاخبر»؛ مهدی میراشرفی در  نشست خبری به مناسبت روز جهانی گمرک با اشاره به اینکه هر ساله سازمان جهانی گمرک برای سال جدید نامگذاری انجام می‌دهد، گفت: این نامگداری جدید گمرک تقویت کننده ثبات مردم، شکوفایی اقتصادی و محیط زیست نام گرفته است. سال گذشته مرزهای هوشمند نامگذاری شده بود.

رییس کل گمرک ایران اظهار داشت: گمرک ایران در اجرای اقتصاد هوشمند هم راستا با شعار سازمان جهانی گمرک اقداماتی انجام داد؛ گمرک از سازمان های پیشرو در الکترونیکی کردن عملیات است و کاغذ از پروسه فعالیت ها حذف شد و در زمینه جلوگیری از تبانی، موضوع تکمیل فعالیت کارشناسان مجازی را دنبال کرد.

میراشرفی تصریح کرد: بحث مجازی کردن خدمات را نیز داریم که در سال جاری بخشی از خدمات در قالب گمرک موبایلی ارایه شد. بحث هوشمندسازی فعالیت ها نیز دنبال شد و در ادامه فعالیت های مجازی گمرک، پیگیری شد و در سال جاری در تولید پلمب هوشمند موفق عمل کردیم و در حال حاضر اماکن گمرکی به پلمب های هوشمند مجهز شد.

وی ادامه داد: همچنین گمرکات مبدا و مقصد مجهز به تراشه‌هایی شده که بتوان اطلاعات کالا را در اختیار داشت.

میر اشرفی خاطر نشان کرد: تا قبل از پایان سال نیز امید داریم که خرید آنتن های آر اف آی دی در جاده ها را عملیاتی کنیم و بتوانیم رصد محموله های گمرکی را داشته باشیم و ترانزیت هوشمند را داشته باشیم و در بعد بین المللی نیز با ترکیه و آذربایجان تجربه تیر را پیش بردیم که مورد تقدیر جهانی قرار گرفت.

رییس کل گمرک افزود: از سویی دیگر کنوانسیون تیر در مسیر شرق نیز در حال توسعه است و مسیر ۴۵ روزه حمل کانتینر به ۱۰ روز تا یک هفته کاهش خواهد یافت.

معاون وزیر اقتصاد خاطرنشان کرد: اولین محموله کنوانسیون تیر هم از افغانستان به چابهار منتقل شد؛ در قالب رایزنی با گمرک هند، گرجستان و آذربایجان به دنبال ایجاد کریدور الکترونیک شمال - جنوب هستیم و در فاز بعدی روسیه و هند به این کریدور خواهند پیوست.

وی خاطرنشان کرد: بحث مدیریت یکپارچه مرزی نیز با هماهنگی ۲۵ سازمان به دنبال اعمال مدیریت هماهنگ هستیم که مدت زمان ترخیص و تسهیل تجارت را خواهیم داشت.

میراشرفی با اشاره به روند تجارت در ۱۰ ماه اخیر، بیان داشت: با وجود تحریم ها، ۷۲ میلیارد دلار حجم واردات و صادرات بود و صادرات با ۳۵.۵ میلیارد دلار و رشد وزنی ۲۰.۷ درصد به ثبت رسید ولی ۳.۲ درصد کاهش ارزش صادرات را داشتیم.

میراشرفی تاکید کرد: در بحث واردات نیز ۳۶ میلیارد دلار واردات انجام شد. این میزان واردات ۶۰۰ میلیون دلار از صادرات پیشی گرفت. ۱۹ میلیون تن از واردات، کالای اساسی بود و عملا در ۱۰ ماهه از ۲۸ میلیون تن واردات، ۱۹ میلیون تن کالای اساسی بود.

وی با بیان اینکه شرکای تجاری ایران در بخش صادرات چین با ۸.۳ میلیارد دلار، عراق با ۸ میلیارد دلار، ترکیه ۴.۱ میلیارد دلار و امارات با ۳.۷ میلیارد دلار و افغانستان با ۱.۹ میلیارد دلار مقاصد صادراتی کالاهای ایرانی بود، خاطرنشان کرد: در بخش واردات نیز شرکای ایران چین، امارات، ترکیه، هند و آلمان مبدا کالاهای وارداتی ایران بودند.

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: در عین حال، ممنوعیت واردات بیش از ۱۵۰۰ قلم کالا را نیز داشتیم. برای کمک به بخش تولید ۵۱ درصد واردات کالا در مسیر سبز گمرکی قرار گرفت. از اقدامات دیگر گمرک، عضویت موقت در اتحادیه اوراسیا است و ۵ کشور اوراسیا عمدتا در شمال ایران مستقر هستند و با ایجاد تسهیلات در بنادر شمالی، مبادی ورودی کالا به کشور متنوع شد.

میراشرفی افزود: تفویض اختیار به گمرکات اجرایی را نیز داشتیم که از این طریق قراردادهایی منعقد شده است. بیش از ۲۱۳ شرکت دانش بنیان کشور را به عنوان فعالان اقتصادی مجاز شناسایی کردیم و عمدتا کالاهای آنها از مسیر سبز ترخیص می شود. کمک دیگر اخذ ضمانت تا یکسال برای انجام واردات محصولات دانش بنیان است.

وی بیان کرد: برای کاهش رسوب کالا برنامه ریزی کردیم و در حال حاضر واردات کالا به ۴ روز و صادرات نیز به کمتر از یکروز رسیدیم که ارتقا ۴۵ پله ای در شاخص بانک جهانی اتفاق افتاد و شاخص لجستیک کشور نیز از این طریق ارتقا یافته است. میزان کشفیات امسال ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان است که این میزان در سال گذشته ۸۰۰ میلیارد دلار بود. در ۱۰ ماهه اخیر ۵۱۹ تن کشفیات موادمخدر داشتیم. در یک رقم هزار و ۲۹ کیلو هرویین بوده است. در ۹ ماهه در کشور نیز کل کشفیات کشور ۷۲۲ تن بود و این غیر از کشفیات گمرک است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

بازار جهانی

آموزش

کلیدواژه ها